Fuck-it ik ga het doen. Dat waren één van mijn eerste woorden toen ik aan een nieuwe baan begon. Ik gooide al mijn mindfucks overboord en sprong. Zonder echt te weten waar ik zou landen. En weet je wat. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta en waardoor ik weet dat verandering in 3 stappen plaatsvindt en niet in 2.

Afgelopen maand was ik een dagje op de Hoorneboeg in Hilversum. Een dag van zelfreflectie. Ik vind het heerlijk om de rust op te zoeken en even uit je eigen omgeving te gaan. En daar helpt de natuur voor mij zeker bij. Yep, ik zeg dit dus gewoon hard op en fuck it wat jullie van mij denken. Ik ben een bomenknuffelaar die het heerlijk vindt om in alle rust in het bos te reflecteren. Zodat ik weet of ik mijn eigen route nog bewandel.

Mijn inzicht van deze dag:

Ik heb deze fuck it modus nodig om af en toe die vreemde vogel te zijn en om sprongen te blijven maken.

Deze dag ben ik mij nog iets gaan realiseren. Dat is dat tijden van tegenslag ook tijden van groei zijn. Verandering vindt in 3 stappen plaats. Als je van A naar B wilt groeien wordt de tijd tussen A en B vaak vergeten. Waarom?
Dit omdat het niet fijn voelt, het voelt alsof je loshangt en krijgt kortsluiting in je hoofd. Het leren accepteren van deze tussentijd, die Dr. Danielle Braun het ondertussen (liminale fase) noemt, dáár vindt de verandering plaats. Deze tussentijd is niet fijn. Het zorgt voor mindfucks, een onrustig gevoel, onzekerheid, frustratie en zo kan ik nog wel even doorgaan.  

Mijn tip: leer deze tijd te zien als een fase waar je doorheen moet gaan om van A naar B te komen. Accepteer dat het erbij hoort.

Hoe ga jij om met het oncomfortabele gevoel van de 3 stappen naar verandering?