Aangemoedigd door een vriendin ga ik alleen naar een leiderschapsworkshop.

Dit was een hele stap voor mij. Waarom? Iedereen kent ze vast wel: de zelfsaboterende overtuigingen:

 

  • Wat zullen anderen wel niet denken?
  • Straks zijn daar allemaal mensen die het beter weten
  • Straks sta ik alleen
  • Misschien is het wel zonde van mijn vrije tijd
  • Stel dat ik ga nadenken over bepaalde zaken dan kan het zomaar zijn dat ik ga inzien dat er iets moet veranderen en dat is ENG en MOEILIJK

 

Toch ben ik gegaan en wat ben ik daar blij om. Het bleek namelijk het begin te zijn van een mooie reis. Ik neem je mee in mijn persoonlijke verandertraject.

Een helder doel formuleren

 

Toen ik mij meer in het vak teamcoaching ging verdiepen leerde ik ook veel over mezelf. Vooral over wie ik ben en waar ik voor sta. En dat was goed. Ik geloof dat het belangrijk is om jezelf te kennen om teams te kunnen coachen.

“Je kunt pas meester zijn over anderen als je een meester bent over jezelf”
Door middel van workshops, trainingen, TED-talks en veel inspirerende gesprekken heb ik mij steeds verder ontwikkeld als teamcoach. En terwijl ik me ontwikkelde ging ik nadenken over mijn volgende carrièrestap. Ik besloot dit concreet te maken en heb voor mezelf een helder doel geformuleerd:

Ik wil voor januari 2019 weten wat mijn volgende stap wordt, zodat ik meer vanuit mijn authenticiteit kan handelen. Ik omring me met 5 mensen die mij hierbij gaan helpen.

Vanuit dit doel heb ik acties met deadlines opgeschreven. Bijvoorbeeld:

Voor 30 mei 2018 vijf mensen benoemen en met hen structureel het gesprek aangaan.

Het moment van de waarheid

 

Deze periode was een echte ontdekkingsreis voor mij. Het was niet altijd makkelijk. Het was best confronterend, maar je weet wat ze zeggen: zonder wrijving geen glans.

Toen deed zich ineens een kans voor. Ik moest hiervoor wel zelf de eerste stap zetten. Dat was ENG, want dan kwamen de saboterende gedachten weer. Wat mij toen een duwtje in de rug heeft gegeven is deze quote die ik ooit hoorde:

“Als je iets weet, maar er niets mee doet, dan weet je nog steeds niets.”

Dit heb ik vertaald in de, voor mij, rakende woorden: kom in beweging of zeur niet meer.

Dus ik heb de stap gezet…..

Het resultaat van deze stap?

 

Sinds een aantal maanden werk ik als Community Manager bij Trivorto. Binnen deze veelzijdige rol ga ik onder andere op zoek naar nieuwe medewerkers, verbind ik professionals aan onze opdrachtgevers, onderhoud ik het netwerk en denk ik mee over de groei van Trivorto. Dit helpt me niet alleen in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar levert ook nog eens een heleboel plezier op.

Ik ben trots op deze stap en voel me daardoor sterker dan ooit.

Wat ga jij doen om die mindset shift te maken?

Door Claudia Blommestijn