Door Olivier Schumacher, Verandermanager bij Trivorto 

In de dynamische wereld van vandaag zijn veel professionals op zoek naar de ideale werkstructuur. Sommigen kiezen voor de vrijheid van het ZZP-schap, anderen voor de stabiliteit van loondienst. Olivier Schumacher, werkzaam als Verandermanager bij Trivorto, heeft beide werelden ervaren en deelt in dit artikel waarom hij de overstap naar loondienst heeft gemaakt en daar geen moment spijt van heeft gehad. 

 Ik begrijp de aantrekkingskracht van het ZZP-bestaan volledig. De vrijheid, de flexibiliteit en het potentieel om goed te verdienen. Ook ik was zo’n zelfstandige die genoot van deze voordelen. Maar toen maakte ik de overstap naar loondienst en verrassend genoeg heb ik daar geen moment spijt van gehad.  

Verdien je als ZZP’er echt meer?  

Zeker, als ZZP’er heb je de mogelijkheid om een goed uurloon te verdienen. Maar je moet je realiseren dat daar veel eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken. Denk aan verzekeringen, pensioen en belastingafdrachten. Na al deze verplichtingen, hoeveel hou je dan daadwerkelijk over van je inkomsten?  

Interim Scrum Master inhuren Zo doe je dat slim<br />

Een andere kijk op vrijheid  

Wat ik erg waardeer sinds mijn overstap, is dat ik nog steeds veel vrijheid heb. Ik kan bijvoorbeeld zonder problemen een maand of zelfs zes weken vakantie nemen, en gedurende die tijd wordt mijn salaris gewoon doorbetaald. Het is een kwestie van overleg en vaak is er veel meer mogelijk dan je zou denken.  

De kracht van een team  

De echte gamechanger voor mij is echter het werken in een team van professionals die net zo gedreven zijn als ik. Deze dynamiek daagt me uit. In mijn ZZP-tijd werkte ik hard, maar dat beetje extra kwam er zelden. Nu wel, want mijn collega’s motiveren me regelmatig steeds een beetje beter te zijn.  

Overweeg jij de overstap?  

Als je zit te twijfelen tussen het blijven werken als ZZP’er of de overstap naar loondienst, bedenk dan goed wat je prioriteiten zijn. Gaat het je enkel om het salaris, of ben je op zoek naar meer, zoals persoonlijke groei, financiële zekerheid en een inspirerend team om je heen?  

Als dit laatste je aanspreekt, neem dan een kijkje bij onze vacatures. Wie weet ben jij de volgende die de sprong waagt. En ik beloof je, je zult er geen moment spijt van hebben.